Κανονισμός για τα κατοικίδια

Προς διευκόλυνση των φιλόζωων, το Camping Rovies σου δίνει την δυνατότητα να απολαύσεις τις διακοπές σου μαζί με τον τετράποδο φίλο σου στον χώρο του. Μαζί με την απόλαυση όμως, υπάρχουν και οι ευθύνες προς το κατοικίδιό σου και προς τους άλλους κατασκηνωτές.

Υπάρχουν τριγύρω συνάνθρωποι σου που έχουν αλλεργία ή φοβία για τα σκυλιά και λοιπά ζώα.  Υπάρχουν παιδάκια που παίζοντας μπορεί να λειτουργήσουν λάθος σε ένα σκυλί και να τα δαγκώσει.  Επίσης πολύ βασικό, υπάρχουν διάφοροι χαρακτήρες στα σκυλιά, μεγάλα, μικρά, νευρικά, ήρεμα, φωνακλάδικα, ήσυχα, άγρια όπως συμβαίνει και στους ανθρώπους.

Για αυτό υπάρχουν κάποιοι απλοί αλλά βασικοί κανόνες συμβίωσης.

1 Βασικό: Επιτρέπονται τα κατοικίδια μόνο το διάστημα 1 Ιουνίου – 14 Ιουλίου και απο 1 Σεπτεμβρίου – 30 Σεπτεμβρίου. Στην υψηλή σεζόν που έχει πολύ κόσμο δεν επιτρέπονται.

2 Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί το βιβλιάριο του. Χρειάζεται να το δείξεις στη ρεσεψιόν, για να εξακριβωθεί ότι έχουν πραγματοποιηθεί τα προβλεπόμενα εμβόλια. Αν δεν έχει κάνει όλα του τα εμβόλια το κατοικίδιό σου, φρόντισε να τα κάνει πριν το πάρεις μαζί σου στις διακοπές. Κατοικίδια χωρίς βιβλιάριο ή μη εμβολιασμένα δε γίνονται δεκτά.

3 Ενημέρωσε αν έχει κάποια ιδιαιτερότητα π.χ. είναι νευρικό και γαβγίζει σε όλο τον κόσμο. Θα βρεθεί μια λύση, ώστε να μην γίνει ενοχλητικό για τους άλλους και να περάσεις καλά.

4 Θα πρέπει να έχεις τον τετράποδο φίλο σου πάντα δεμένο στη θέση της σκηνής σου, ώστε να μην ενοχλεί τους υπόλοιπους στο Κάμπινγκ, να μην μπλέκει σε σκυλοκαβγάδες, να μην “λερώνει” τις σκηνές των άλλων κλπ

5 Να φροντίζεις τη σωστή υγιεινή του κατοικίδιου σου και να το πηγαίνεις βόλτες εκτός κάμπινγκ 2-3 φορές την ημέρα.

6 Δεν επιτρέπεται η βόλτα εντός κάμπινγκ με το σκυλί σου, δεν επιτρέπεται να πάρεις το κατοικίδιό σου στους κοινόχρηστους χώρους (Ταβέρνα, Μπακάλικο, Καφέ, Τουαλέτες, Παιδική Χαρά, Κοινόχρηστα μαγειρεία).

7 Αν το πάρεις μαζί σου στη θάλασσα, φρόντισε να σέβεσαι τους υπόλοιπους λουόμενους και να τους ρωτήσεις, αν έχουν πρόβλημα με την παρουσία του ζώου. Υπάρχει Νομοθεσία που λέει τι προβλέπεται. Κάποιοι άνθρωποι έχουν φοβία ή αλλεργία.

8 Μην αμελείς να φροντίζεις για την υγιεινή του και να μαζεύεις τις ακαθαρσίες του. Οι απλές νάιλον σακούλες είναι πανεύκολο να βρεθούν. Με τον τρόπο αυτό θα διατηρήσεις το χώρο καθαρό και θα αποφύγεις τους … ανεπιθύμητους επισκέπτες, όπως μύγες, έντομα κτλ.

9 Μην αφήνεις εκτεθειμένο το φαγητό του γιατί μπορεί να μαζευτούν έντομα. Φρόντισε μόλις φάει να φυλάξεις κάπου αεροστεγώς την ποσότητα που περίσσεψε.

10 Μην επιτρέπεις στο κατοικίδιο σου να καταστρέφει τα φυτά, λουλούδια και παρτέρια στο Κάμπινγκ.

11 τα κατοικίδια επιτρέπονται από 1 Ιουνίου μέχρι 14 Ιουλίου και απο 1 Σεπτεμβρίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

Αν κάτι δεν σου αρέσει στους κανονισμούς, μπορείς να αποχωρήσεις από το κάμπινγκ. Οι κανονισμοί λειτουργίας του Κάμπινγκ δεν αλλάζουν αφού εξυπηρετούν την πλειοψηφία των κατασκηνωτών και όχι μόνο λίγους κατασκηνωτές.

Σου εύχομαι καλή διαμονή

Θάνος Δερματάκης

Ιδιοκτήτης του Camping Rovies