Χορτοφαγία, αθλητισμός και ευεξία!

11-12-13.09.2020 - Ένα τριήμερο γεμάτο συμβουλές και σεμινάρια διατροφής, περιπάτους στη φύση, yoga, στο φιλόξενο και καταπράσινο Camping Rovies, στη Βόρεια Εύβοια.
Ο Στάθης, ο Ζαννής και ο Σταύρος ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους, αυτή τη φορά με την Ευαγγελία (δασκάλα yoga, που θα μας μυήσει σε πρακτικές γιόγκα στη φύση, για όλα τα επίπεδα) και τον Αντώνη (περιβαλλοντολόγο, που θα μας περιηγήσει στο αρχαίο δάσος του όρους Τελέθριο), για να σας προσφέρουν ένα τριήμερο χαλάρωσης και προετοιμασίας για την εποχή που τώρα ξεκινάει.
Η περίοδος που διανύουμε είναι απαιτητική. Είτε είχαμε ένα ξεκούραστο καλοκαίρι αλλά θέλουμε να οργανωθούμε και να ανασυνταχθούμε, είτε δεν πετύχαμε ακόμα τις πολυπόθητες διακοπές, αυτό το τριήμερο θα μας ξεκουράσει το πνεύμα, θα δυναμώσει το σώμα και θα τονώσει τις άμυνες του οργανισμού, με έμφαση στην μη βίαιη διατροφή και την ειρηνική συνύπαρξη με όλα τα πλάσματα.
 
Στάθης Αλεξάνδρου: vegan chef, δημιουργός πολλών vegan μενού σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, εκπαιδευτής chef.
 
Ζαννής Ζουγανέλης: χημικός, vegan αλχημιστής και vegan coach, δημιουργός της σελίδας vegan συνταγών allternATE.
 
Σταύρος Καραγιλάνης: γιόγκι και μακροβιοτικός chef, με εμπειρία σε εναλλακτικές θεραπευτικές τέχνες, εκπαιδευτής μακροβιοτικής.
 
Ευαγγελία Φαρδέλλα: δασκάλα yoga (hatha, nidra, vinyasa, mindfulness)
 
Αντώνης Γρεμμενάς (περιβαλλοντολόγος, οδηγός)
 
ΤΟΠΟΣ:
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Η ώρα άφιξης είναι την Παρασκευή 11/9 στις 14:00, όπου θα γίνει το καλωσόρισμα, μία γνωριμία και μία πρώτη συζήτηση σχετικά με την χορτοφαγική διατροφή (συντονισμός Ζαννής, Σταύρος, Στάθης, Ευαγγελία). Αμέσως μετά θα ακολουθήσει το γεύμα.
Στις 18:30 θα γίνει μια εισαγωγική παρουσίαση με θέμα βιγκανισμός και άθληση από τον Ζαννή και μια εισαγωγή στη μακροβιοτική διατροφή από τον Σταύρο.
Στις 20:00 θα ακολουθήσει το βραδινό γεύμα. Το υπόλοιπο βράδυ είναι ελεύθερο.
Το Σάββατο θα ξεκινήσουμε στις 9:00 με χαιρετισμούς στον ήλιο (γιόγκα από την Ευαγγελία) και θα ακολουθήσει πρωινό στις 10:30 περίπου. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για μπάνιο.
Στις 14:00 θα μαζευτούμε για ένα γρήγορο γεύμα και στις 16:00 θα παρακολουθήσουμε μία εισήγηση για τον σχεδιασμό ενός πλήρους χορτοφαγικού γεύματος, μαζί με πρακτικό μέρος όπου θα παρουσιαστούν ξεχωριστές συνταγές και θα γίνει γευστική δοκιμή (συντονιστές-εισηγητές Ζαννής και Στάθης).
Στις 19:00 θα παρουσιάσει ο Σταύρος ιδέες και τρόπους αποτοξίνωσης αλλά και ενδυνάμωσης μέσω της μακροβιοτικής διατροφής.
Στις 21:00 θα ακολουθήσει ένα ελαφρύ γεύμα.
Την Κυριακή θα ξεκινήσουμε με ένα γρήγορο πρωινό στις 7:30 και αναχώρηση στις 8:30 για τον περίπατο στα καταπράσινα αρχαία δρύινα δάση του όρους Τελέθριο, με οδηγό μας τον Αντώνη. Στη διάρκεια της πεζοπορίας θα γνωρίσουμε την σπάνια ομορφιά αυτής της περιοχής (Natura 2000), θα συζητήσουμε για την σημασία αυτών των περιοχών και τι προκαλούν σε αυτές οι ανεμογεννήτριες, θα συζητήσουμε για τα δυναμωτικά σνακ
που θα έχουμε μαζί μας και θα παρουσιάσουμε διάφορες συνταγές με αυτά.
Στις 16:00 θα έχουμε επιστρέψει και θα ετοιμαστούμε για την αναχώρηση, θα αποχαιρετιστούμε και αν υπάρχει η ανάγκη θα αποχαιρετίσουμε την εμπειρία με διαλογισμό.
 
ΚΟΣΤΟΣ:
Το κόστος για τη συμμετοχή σε όλο το τριήμερο, με τα γεύματα, τις δραστηριότητες και διαμονή στο κάμπινγκ (με δικές σας σκηνές) είναι 130€.
Αν κάποιος θέλει, μπορεί να παρακολουθήσει μόνο τις δραστηριότητες, γιόγκα, σεμινάρια, περίπατος (χωρίς τη διαμονή) με το αντίτιμο των 25€ ανά μέρα.
Κατα τη διάρκεια του τριημέρου θα παρέχεται τάι μασάζ, με κουτί ελεύθερης συνεισφοράς.
 
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:
Για την συμμετοχή σε ολόκληρο το πακέτο του τριημέρου ή σε κάποια/ες από τις ημέρες αυτές, απαιτείται κράτηση, η οποία μπορεί να γίνει στην φόρμα που ακολουθεί:
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ:
 
1) Αντώνης Γρεμμενάς: Κατάγεται από την Ιστιαία Ευβοίας και έχει πραγματοποιήσει περιβαλλοντικές σπουδές στην Ελλάδα και στην Αγγλία.
Από το 2012, όπου και επέστρεψε στην τόπο καταγωγής του, εργάζεται ως Επιστημονικός Συνεργάτης στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού σε θέματα Διαχείρισης Περιβάλλοντος.
Έκτοτε ασχολείται συστηματικά με την καταγραφή και την ανάδειξη του φυσικού, πολιτιστικού και ιστορικού πλούτου της Βόρειας Εύβοιας. Έχει διοργανώσει δεκάδες πεζοπορικές και φυσιολατρικές δράσεις, προσφέροντας έτσι την ευκαιρία σε εκατοντάδες επισκέπτες και κατοίκους της περιοχής να έρθουν σε επαφή με τα υπέροχα τοπία του ευλογημένου αυτού τόπου.
 
2) Ευαγγελία Φαρδέλλα: Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Η πώτη μου επαφή με την γιογκα ήταν το 2003 όπου σε ένα μάθημα Hatha Yoga κατάλαβα οτι δεν είναι απλά γυμναστική αλλά κάτι
πιο βαθύ. Η αναζήτηση μου γύρω από το τι είναι γιόγκα με οδήγησε στο να παρακολουθήσω εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων για να αποκτήσω γνώση της φιλοσοφίας της , να δω αν μου ταιριάζει και να εμβαθύνω μέσα από την πρακτική σε προσωπικό επίπεδο πέρα από το σωματικό. Ολοκλήρωσα το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων (200hr) με τον Χρήστο Χαρικιόπουλο στο Ayama Yoga House καθώς και σεμινάρια όπως Yoga Nidra , NLP, Mindfulness με την Valerie Saier, Vinyasa οργανική κίνηση με την Κατερίνα Σπυροπούλου. Συνεχίζω μέχρι και σήμερα να παρακολουθώ σεμινάρια διότι για μένα η γνώση δεν σταματάει ποτέ και ο στόχος μου είναι η προσφορά της γνώσης αυτής σε όσους το επιθυμούν και το έχουν ανάγκη!
 
3) Ζαννής Ζουγανέλης: Το 2000 ανακάλυψα το μονοπάτι της χορτοφαγίας (vegetarian), οδηγούμενος σε αυτό κυρίως από τη συμπάθειά μου προς τα ζώα αλλά και την αποστροφή που μου προκαλούσε η απόλυτη εμπορευματοποίηση στην παραγωγή προϊόντων κρέατος και η βαναυσότητα που εμπεριέχει. Από το 2014 ακολουθώ μία αυστηρά χορτοφαγική διατροφή (vegan) και πλέον πιστεύω ότι ο καθένας που έχει επιλέξει την χορτοφαγία ως τρόπο ζωής έχει τους δικούς του λόγους. Στην πορεία αυτοί μπορεί να αλλάξουν, να ενισχυθούν, ή να προστεθούν και νέοι. Έτσι κι εγώ στο ξεκίνημά μου είχα μόνο λόγους "ηθικής", κυρίως όσο αφορά στην εκμετάλλευση και την κακοποίηση των ζώων. Στη διάρκεια αυτού του ταξιδιού όμως έμαθα για τα οφέλη της χορτοφαγίας στην υγεία μας, στο περιβάλλον και στην κλιματική αλλαγή, οπότε προσέθεσα και αυτούς τους λόγους στην αγάπη, την ενσυναίσθηση και την συμπόνια προς όλα τα συναισθανόμενα όντα.
Η ενασχόλησή μου με τη μαγειρική ήρθε από πολύ νωρίς. Μεγάλωσα σε ένα σπίτι όπου όλοι μαγείρευαν και μάλιστα καλά, έκαστος στο είδος του. Οι σπουδές μου ως χημικός και αργότερα ως διακοσμητής άρχισαν να συναντώνται κάπου στη μαγειρική και στην ανάγκη μου να πειραματιστώ και να δημιουργήσω εκ νέου (χωρίς τη χρήση ζωικών ή ανθυγιεινών συστατικών) τις γεύσεις που έμειναν ανεξίτηλες από τα παιδικά μου χρόνια, αλλά και αυτές που γνώρισα μεγαλώνοντας και δοκιμάζοντας φαγητά από άλλες κουλτούρες και λαούς.
Έτσι γεννήθηκε στο facebook η ομάδα alternATE (και αργότερα και ιστοσελίδα) οπού μοιράζομαι συνταγές που δημιουργώ, ως vegan αλχημιστής. Παράλληλα η προσωπική μου πορεία με έμαθε να σέβομαι τον εαυτό μου, να φροντίζω το σώμα μου και την υγεία μου, να αγαπάω τη ζωή. Έτσι προσπαθώ πλέον να μοιράζομαι αυτές τις εμπειρίες και τις γνώσεις, διοργανώνοντας σεμινάρια μαγειρικής, ομιλίες και παρουσιάσεις, τόσο σε μεγάλες εκδηλώσεις (όπως το Vegan Life Festival), όσο και σε συνεργασία με διακεκριμένους διατροφολόγους και μάγειρες του χώρου. Στις εκδηλώσεις αυτές προσπαθούμε πάντα να εμπνεύσουμε τον κόσμο προτείνοντάς του μία στάση ζωής που στηρίζεται στη μη βία, στην αγάπη, τον σεβασμό και στην όσο γίνεται πιο φυσική ζωή, ακόμα και σε ένα αστικό περιβάλλον. Μότο μου είναι το ότι μπορεί κάποιος να ενδιαφερθεί αληθινά για τους γύρω του, για τα ζώα, ή το περιβάλλον, όταν μάθει να ενδιαφέρεται και να αγαπά τον ίδιο του τον εαυτό.
 
4) Σταύρος Καραγιλάνης: Έχοντας περάσει από διάφορες μεθόδους ευεξίας, ασχολείται από το 2010 με την Μακροβιοτική διατροφή και την χρήση της τροφής ως μέσο θεραπείας και βελτίωσης της καθημερινότητας. Η ανακάλυψη της ενέργειας της τροφής κ πως αυτή ενισχύει την ενεργητικότητά μας είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο θετικής αλλαγής. Μέσα από μια διάλεξη με θέμα "Ζωντανές τροφές και προβιοτικά. Ο θαυμαστός κόσμος των προϊόντων ζύμωσης για καλή εντερική λειτουργία και "έξυπνο" ανοσοποιητικό",
Θα μάθουμε πώς να χρησιμοποιούμε και να ωφεληθούμε από τα προϊόντα ζύμωσης. Επίσης θα ξεκινάμε την ημέρα μας με Do-In (Ντο-Ιν), ένα ολιστικό σύστημα από την Άπω Ανατολή που ξυπνάει το σώμα και τα όργανα του μεταβολισμού, με την χρήση μάλαξης, δάκτυλο πιέσεων, τριβής και διατάσεων.
 
5) Ο Στάθης Αλεξάνδρου κατάγεται από τη Χαλκίδα και είναι γεννημένος το 1978. Η αγάπη του για τη μαγειρική από νεαρή ηλικία τον ώθησε στις σπουδές του στις κορυφαίες σχολές μαγειρικής και γαστρονομίας της Ελλάδας, τη Le Monde και τη Chef d'ouvre ενώ έλαβε μετεκπαίδευση στη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης στο τμήμα μαγειρικής.
Κατέχει πολύχρονη εμπειρία, 22 συναπτών ετών, στο χώρο των ξενοδοχείων και των catering με αξιοσημείωτες συνεργασίες όπως με τη Grecotel, την Atlantica και την Aldemar.
Η υγιεινή διατροφή αποτελεί πάντα στόχο για τον Chef Στάθη Αλεξάνδρου και αυτό τον οδήγησε στη vegan διατροφή. Το μεγάλο στοίχημα που κέρδισε ο Chef είναι ότι απέδειξε πως η υγιεινή vegan διατροφή μπορεί να είναι και εξίσου νόστιμη, συνδυάζοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός μας, με την απαράμιλλη νοστιμιά ενός σπιτικού φαγητού.
Ο Chef Στάθης Αλεξάνδρου έχει ήδη καταγράψει σημαντικές συνεργασίες στη vegan κουζίνα. Έχει εργαστεί ως Chef στο Vegan Nation στο Μοναστηράκι, έχει συμμετάσχει με δικές του συνταγές στο 1ο Athens Vegan Life Festival (2016), έχει συμμετάσχει επίσης στο στήσιμο του Cookoomela Grill (πρώην Amanita Grill) στα Εξάρχεια με δικές του συνταγές, αποτελεί ενεργό μέλος στο χορτοφαγικό καφενείο Ακαδημία Πλάτωνος και Chef στο μπακάλικο Mystic Pizza στα Εξάρχεια.
Η πλέον σημαντική του συνεργασία είναι με την αναγνωρισμένη διατροφολόγο χορτοφαγικής διατροφής και ιδρύτρια του Εργαστήριου Συνειδητής Διατροφής (http://www.siniditidiatrofi.gr), Σοφία Κανέλλου. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους, τις γνώσεις τους, την μακρόχρονη εμπειρία τους και φυσικά την αγάπη τους για την υγιεινή διατροφή, διοργανώνουν και εκτελούν σεμινάρια "Χορτοφαγικής Διατροφής (Συνειδητή Διατροφή )" βάζοντας τη θεωρία σε πράξη. Και αυτό είναι μόνο η αρχή σε μια μακρόχρονη και ελπιδοφόρα συνεργασία...
Η vegan κουζίνα με τον αέρα του άγνωστου, του απάτητου, του αγνού από πλευράς μαγειρικής ανακάλυψης έδωσε στον Chef την ευκαιρία να αναγεννηθεί δημιουργικά και να δώσει μια νέα διάσταση στη γεύση.
 
6) Camping Ροβιές: Το Κάμπινγκ Ροβιές επί σειρά ετών αποτελεί ιδανικό προορισμό και επιλογή τόσο για πολλές ελληνικές οικογένειες όσο και για ταξιδιώτες και επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου.
Το Κάμπινγκ λειτουργώντας από το 1987, είναι –έπειτα από την επιλογή των αγαπημένων μας πελατών - ένα από τα 3 καλύτερα Κάμπινγκ της Ελλάδας! Η ιδιαίτερα τιμητική αυτή θέση, μάς αποδόθηκε έπειτα από την αγάπη των πελατών μας, που θεωρούν πως η θέση και η λειτουργία του Κάμπινγκ είναι πραγματικά μαγευτική!
Εδώ, η μοναδική φυσική ομορφιά - κυριολεκτικά δίπλα στην θάλασσα- η μυρωδιά των λογιών λογιών φυτών και δέντρων, η θέα του ηλιοβασιλέματος με σκηνικό τον καθαρό Κόλπο του Ευβοϊκού, κάνουν τους επισκέπτες να ξεφεύγουν και να ξεχνούν τον αστικό βίο.
Οικογένεια, παρέα, ζευγάρια, εδώ έχουν την δυνατότητα να ευχαριστηθούν την επαφή με την φύση, σε ένα φυλασσόμενο περιβάλλον, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν βάση για γενικές εξορμήσεις στην Βόρεια Εύβοια.
Οι εγκαταστάσεις του Κάμπινγκ έχουν πραγματοποιηθεί με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον που τις περικλείει, κάνοντας όσο πιο διακριτική γίνεται την ανθρώπινη παρουσία σε αυτό το όμορφο ζευγάρωμα δάσους και θάλασσας. Το Κάμπινγκ λειτουργεί από την 1η Ιουνίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου του κάθε έτους. Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση χρόνων, γεγονός που ταιριάζει με την αμεσότητα και την λιτότητα της φυσικής κατάστασης.
Εύκολα προσβάσιμο (95χλμ από την Χαλκίδα και μόλις 19χλμ από την Αιδηψό) και μοναδικά ποιοτικό, το Κάμπινγκ, το δικό μας και το δικό σας ξεχωριστό Κάμπινγκ Ροβιές, περιμένει να σας φιλοξενήσει στον χώρο του, όπου το μπλε το ουρανού γίνεται ένα με το μπλε της θάλασσας, φέρνοντας στον νου τα λόγια του μεγάλου μας Ποιητή: 'Θεέ μου, τι μπλε ξοδεύεις για να μην σε βλέπουμε'...
 
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΌ ΜΕΝΟΎ:
Παρασκευή μεσημέρι :
Vegan μουσακάς.
Σαλάτα με κριταμο, ντοματινια, ντρεσινγκ με μίσο.
Βράδυ :
τεμπε τεμπούρα, γλυκοπατάτες στον φούρνο με λαχανικά,κολοκυθοσπορο, κάρυ κ πορτοκαλί
Σαλάτα : ψιλοκομμένα λαχανικά εποχής (φινοκιο, κολοκυθάκια, πατζαρι) μαριναρισμενα σε αλάτι, μηλόξυδο και αρωματικά, φύτρες ροβιτσας.
Σάββατο πρωί :
Ρόφημα σόγιας , τραγανες μπρουσκετες από κεχρί κ σουσάμι, ταχίνι, κρύα σούπα γκασπατσο, φαρινατα, πίτα γλυκιάς κολοκύθας με κανέλα κ καρύδια, φυτρα, φρούτα εποχής, χυμός ρόδι
Μεσημέρι :
Πένες ολικής με πεστο λιαστής ντοματας, καρύδια, αμύγδαλο τυρί ή δυατροφικη μαγιά
Σαλάτα με φυλλωδη λαχανικά, νιφάδες βρώμης,
Απόγευμα: πίτσα με κεχρί και τόφου
Βράδυ: σούσι λαχανικών
Κυριακή πρωί:
Ρόφημα βρώμης , τραγανες μπρουσκετες από κεχρί κ σουσάμι, ταχίνι, σούπα μίσο, Καγιανα τοφου , φυτρα, φρούτα εποχής, κέικ μπανάνα.
Lunch basket :
μπάρες, κυπριακή πίτα ολικής με μαγιονέζα από φασόλι, φύτρες, αισμπεργκ, ταμπουλε με φαγοπυρο, κόκκινα φασόλια, λεμόνι και αρωματικά, χυμός ρόδι.
*Το ακριβές μενού θα διαμορφωθεί από τον αριθμό των κρατήσεων και την διαθεσιμότητα των υλικών, κυρίως των εποχικών.
TOP